Stravovací zařízení připravuje stravu 3x denně 365 dnů v roce, jak pro uživatele služeb, tak pro ostatní zájemce. Naši strávníci mají možnost výběru ze tří druhů jídel.
Mezi naše služby patří i dovoz stravy terénní pečovatelskou službou, jak pro občany města - uživatele služeb Veselí nad Lužnicí tak dovoz jídel do okolních vesnic.
Všichni zaměstnanci kuchyně pravidelně každý rok prochází školením v oblasti HACCP. Jednou ročně je prováděn audit dodržování pravidle HACCP nezávislou auditorskou firmou, která ověřuje, zda jsou kritické oblasti při skladování a výrobě jídel v souladu s hygienickými normami.
HACCP - Analýza nebezpečí a systém kritických kontrolních bodů, nebo také systém zdravotní nezávadnosti potravin. Stanovuje postupy, které jsou nutné k tomu, aby se snížila míra nebezpečí v průběhu technologického procesu, stanovuje ovládací, nápravná a preventivní opatření.
Suroviny jsou nakupovány výhradně od ověřených dodavatelů, většina surovin je českého původu. Minimálně se používají polotovary, téměř všechna jídla se připravují tradiční recepturou v naší kuchyni (např. bramborovou kaši vyrábíme z brambor, knedlíky jsou naší výroby, sekaná je míchána v naší kuchyni, nenakupujeme loupané brambory a oškrábanou zeleninu, atd.).
Maso je váženo v syrovém stavu.
Směsné pokrmy - rizoto, zapečené těstoviny apod. | při výdeji | 350 g |
Přílohy | při výdeji | 200 g |
Zeleninové saláty | při výdeji | 300 g |
Sladké pokrmy | při výdeji | 300 g |
Zajištění celodenní stravy v rozsahu tří hlavních jídel dle § 15 vyhlášky č. 550/2006 Sb. Platnost kalkulace od 1.1.2024.
Oběd | 88 Kč |
Večeře | 61 Kč |
K Zastávce 647, 391 81 Veselí nad Lužnicí
IČO 75080265