Stravovací zařízení

Stravovací zařízení připravuje stravu 3x denně 365 dnů v roce, jak pro uživatele služeb, tak pro ostatní zájemce.Naši strávníci mají možnost vyběru ze tří druhů jídel
Mezi naše služby patří i dovoz stravy terénní pečovatelskou službou, jak pro občany města - uživatele služeb Veselí nad Lužnicí tak dovoz jídel do okolních vesnic
Bezpečná kvalita Všichni zaměstnanci kuchyně pravidelně každý rok prochází školením
v oblasti HACCP. Jednou ročně je prováděn audit dodržování pravidle HACCP nezávislou
auditorskou firmou, která ověřuje, zda jsou kritické oblasti při skladování a výrobě
jídel v souladu s hygienickými normami.
HACCP - Analýza nebezpečí a systém kritických kontrolních
bodů, nebo také systém zdravotní nezávadnosti potravin. Stanovuje postupy, které jsou nutné k tomu,
aby se snížila míra nebezpečí v průběhu technologického procesu, stanovuje ovládací, nápravná a preventivní opatření.
Suroviny jsou nakupovány výhradně od ověřených dodavatelů, většina surovin je českého původu. Minimálně se používají polotovary, téměř všechna jídla se připravují tradiční recepturou v naší kuchyni (např. bramborovou kaši vyrábíme z brambor, knedlíky jsou naší výroby, sekaná je míchána v naší kuchyni, nenakupujeme loupané brambory a oškrábanou zeleninu, atd.)
Gramáže
maso | v syrovém stavu | v 100g |
---|---|---|
směsné pokrmy - rizoto, zapečené těstoviny apod. | při výdeji | 350g |
přílohy | při výdeji | 200g |
zeleninové saláty | při výdeji | 300g |
sladké pokrmy | při výdeji | 300g |